2021-10-15 187 瀏覽
係東涌既金子半之助被譽為日本第一天丼🇯🇵主要係食天婦羅丼飯🍤🍚天婦羅丼飯主要有3款,天丼、上天丼,仲有江戶前天丼🤩今次朋友揀左上天丼~🔸上天丼 ($118)材料豐富 有白身魚、海老、小柱魷魚天婦羅餅、溫泉蛋、海苔同埋莢碗豆☺️跟餐仲配埋味噌湯同漬物~🍤佢炸到金黃色 好吸睛~食落口感都好好唔會成口粉既感覺👍🏻而且佢唔需要點醬汁都好夠味 撈埋溫泉蛋一齊食🥚🍚 好惹味😋😋不過個人覺得隻蛋可以唔洗煎一煎🤣🔸熱稻庭烏冬 ($78)睇餐牌普通一個熱湯烏冬都有好多配料 見唔係好肚餓就叫左個熱湯烏冬🍲一上枱真係得個烏冬 呆一呆 餐牌上面既配料呢😳😣原來佢係分開上 店員好快就拎左個木盒泥😂入面有蔥花 海澡 鰹魚花 天婦羅碎 同一隻溫泉蛋☺️好貼心 驚客人唔食 就分開上等客人自己揀😊👍🏻

🔸上天丼 ($118)

🔸熱稻庭烏冬 ($78)

原來佢係分開上 店員好快就拎左個木盒泥😂