2021-09-14
可能因為灣仔比較少食日本菜既餐廳,呢間午市都好爆場,記得要提早訂檯🙈▪️ 女仕壽司定食 配 迷你烏冬💲178 (午市精選)前菜款式會定期轉,有食過微辣既彈牙牛舌粒、蜆肉雞肉粒、中華沙律等等🤫另外有開胃柚子醋沙律菜🥗仲有幼滑既茶碗蒸,有蛋香之餘,食到有唔少海鮮粒同蝦仔🥚🦐女仕壽司個size會比平時既細少少,款式亦估計係視乎當日供應而定,有食過吞拿魚、油甘魚、帶子、魷魚、劍魚、池魚等等,雖則刺身唔係好厚切,不過都新鮮可口🍣軍艦就長期係三文魚籽、海膽,真係估唔到午市都會有海膽,質素會飄忽一點😲迷你烏冬係普通海帶鏗魚湯底,若可以彈牙一點會更好🥢最尾仲有飲品或者甜品,次次都係叫我幾鍾意既紅豆抹茶布甸,質地比較軟滑身,抹茶味都幾濃,又唔會過甜🍵🍮整體質素唔錯,份量亦都令我感到滿足🔎 整體評分(7.5/10)
▪️ 女仕壽司定食 配 迷你烏冬💲178 (午市精選)
女仕壽司定食 配 迷你烏冬
🔎 整體評分(7.5/10)