⌇丸 目 背 脂 煮 干“ 🍜 ” 特製背脂煮千沾麺 ( $ 9 8 )- 背脂、味玉、叉燒沾麺湯底係濃郁既魚湯,加上特製既背脂醬汁,非常濃烈,味道較重,重口味既仲可以叫幾倍背脂令湯底更加濃厚!而且特別既係加咗柚子平衡油膩感,好香好開胃,味道較豐富突出!粗麵彈牙有咬口,掛湯力都幾好,角切叉燒份量都幾多,肥瘦適中,淋得你非常入味!“ 🌶 “ 海老辛醬背脂煮干沾麺 ( $ 1 0 8 )- 背脂、味玉、叉燒辣度可以自己選擇 揀左小辣吾係太食得倒辣既我都食得晒成碗!海老辛醬既湯底加上滿滿既辣椒油同七味粉味道更加濃郁!而叉燒都係角切叉燒,份量一樣非常足夠,索左微辣既湯底更加開胃好食!“ 🍈 “ 靜岡蜜瓜梳打 ( $ 1 8 ) “ 🍵 “ 靜岡綠茶可樂 ( $ 1 8 ) 係東京拉麵過江龍第一間係香港開既分店,佢最出名既當然就係用濃厚既豬背脂油熬製既湯底,相信重口味既朋友一定會鍾意,不過就吾建議鍾意較清淡既朋友尼試,確實係幾重口味幾濃郁!背脂煮干拉麵既起源係日本既寒冬,用厚厚既油脂可以保存住湯底既溫度,湯底加入豬油,熱量大增亦更加保暖!我自己都第一次試背脂湯底,第一次食的確吾係太習慣!不過香港
⌇丸 目 背 脂 煮 干
“ 🍜 ” 特製背脂煮千沾麺 ( $ 9 8 )
- 背脂、味玉、叉燒
特製背脂煮千沾麺

“ 🌶 “ 海老辛醬背脂煮干沾麺 ( $ 1 0 8 )
- 背脂、味玉、叉燒
海老辛醬背脂煮干沾麺

“ 🍈 “ 靜岡蜜瓜梳打 ( $ 1 8 )
“ 🍵 “ 靜岡綠茶可樂 ( $ 1 8 )

係東京拉麵過江龍第一間係香港開既分店,佢最出名既當然就係用濃厚既豬背脂油熬製既湯底,相信重口味既朋友一定會鍾意,不過就吾建議鍾意較清淡既朋友尼試,確實係幾重口味幾濃郁!背脂煮干拉麵既起源係日本既寒冬,用厚厚既油脂可以保存住湯底既溫度,湯底加入豬油,熱量大增亦更加保暖!我自己都第一次試背脂湯底,第一次食的確吾係太習慣!不過香港以背脂主打既正宗日本拉麵店極少,亦值得一試!

丸目背脂煮干
🍜旺角通菜街74號地舖
2022-10-06
15 分鐘 (堂食)