2022-11-10 2154 瀏覽
恭喜天丼第5間分店於屯門巿廣場開幕🎊5th Store Grand Opening 🎉🎉📣📣高CP 值 人氣日本連鎖天婦羅🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸香港天丼店同日本店嘅分別係香港有侍應服務的(日本是自助式的),香港裝修亦比較講究,但價錢比日本不是貴好多,平日晚餐時間大概排15分鐘便可進入,店員細心又親切介紹食物,我們於是點了以下幾款食物:❇️巨星天丼+麵豉湯天婦羅有黑虎蝦🦐x 2、蟹柳、魷魚🦑、帆立貝、本菇、四季豆x2、紫菜。分量頗多,炸衣十分薄脆,不油膩,還有珍珠米配上秘製豉油,D餸仲多過飯🤣❇️天婦羅蕎麥麵(冷)黑虎蝦🦐x2、茄子🍆、蓮藕、四季豆x2、蟹柳,蕎麥冷麵掛上芥末及蔥的湯汁,還有配搭天婦羅的蘿蔔蓉及薑蓉汁👍🏻❇️天婦羅烏冬(熱)黑虎蝦🦐x2、茄子、蓮藕、四季豆x2、蟹柳,烏冬配上熱辣辣醬油湯(鹹咗少少),烏冬煙韌好好食😋❇️甲羅天婦羅🦀先用天婦羅紫菜配上蟹膏一齊食,紫菜好脆,蟹膏夠香濃,之後仲有一舊飯,用來撈埋啲蟹膏一齊食,可以嘗試到唔同嘅口味,呢個超抵食$48🥰❇️天婦羅鮑魚以為天婦羅鮑魚會好韌,點知一口咬落非常軟淋,$58抵食👍🏻😍
恭喜天丼第5間分店於屯門巿廣場開幕🎊

5th Store Grand Opening 🎉🎉

📣📣高CP 值 人氣日本連鎖天婦羅

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

❇️巨星天丼+麵豉湯

❇️天婦羅蕎麥麵(冷)

❇️天婦羅烏冬(熱)

❇️甲羅天婦羅🦀

❇️天婦羅鮑魚