今日嚟到期待已久嘅日式過江龍撈麵店Kokoro,之前朋友介紹過呢間嘅撈麵好食過一般日式湯拉麵,等我一試究竟先😃正宗全料東京撈麵呢碗名符其實真係全部配料有齊,包括日式叉燒、温泉蛋、糖心蛋、肉醬、味筍、紫菜、大量京蔥同香蔥。拉麵十分彈牙,加上特調嘅醬汁撈起上嚟非常惹味,私心推介加入昆布醋會更加balance,仲可以加啲黑椒粉同辣味粉,層次更豐富👍🏻👍🏻👍🏻原味東京撈麵呢款同傳了東京撈麵差唔多,只係冇叉燒同糖心蛋,價錢相對合宜,特調嘅醬汁都一樣咁滋,如果覺得唔夠食嘅朋友,仲可以叫大勝即係加麵底,女士其實唔叫大盛都一定夠飽,男士可以考慮一下,因為會食到停唔到口🤣🤣🤣明太子雞翼呢個係必點嘅小食,雞全翼入面釀住明太子同其他餡料就好似餃子一樣,外皮煎得十分焦脆,一上枱已經非常之香。餐廳會有個建議食法,可以試吓跟住會更加食到佢哋撈麵嘅特別,食到最後仲可以叫店員添加一份白飯加入撈麵同醬汁攪拌一齊食,呢個做法真心好日本🤭

正宗全料東京撈麵

原味東京撈麵