2022-10-06
想食日式炸天婦羅,第一時間都會諗起呢間日本菜餐廳,加上位置好方便,去完葵廣shopping去食就最岩。.呢間日本過江龍係日本連續7屆獲得日本全國天丼金賞🥇,加上餐廳選用食材都係來自🇯🇵日本產地的新鮮漁獲,質素絕對有保證!天婦羅外層用上日本製的小麥粉製成,所以特別香脆,還選用江戶時代的丼飯汁,撈飯食真係一流😋.💕江戶前天丼 $138一場嚟到當然要叫佢哋個招牌菜,入面有長約30公分的🐟穴子,真係超大條!肉質嫩滑,食落好肥美,口感緊實。除了穴子之外,還有海老、小柱魷魚天婦羅餅、溫泉蛋、海苔、莢豌豆,真係好豐富。🦐海老大大隻,肉質鮮味又彈牙;🦑小柱魷魚天婦羅餅入面有好多魷魚粒,充滿口感。.💕上天丼 $118而另一款丼同樣係招牌丼,大致上配料和上一個丼飯一樣,都有海老、小柱魷魚天婦羅餅、溫泉蛋、海苔、莢豌豆。而這個丼飯就係配🐟白身魚,魚肉好嫩又鮮味,而且重無骨👍🏻.全部餐都附上🥣麵豉湯、漬物,重有好好飲的☕️黑豆茶。另外,我哋仲加多左2隻海老$38、海苔$8,因為真係太好味!.🍋檸檬味果凍 $15這個係夏季限定甜品,檸檬味酸甜適中,口感清爽,食完好fresh!
💕江戶前天丼 $138
💕上天丼 $118