啱啱去完日本,又心郁郁想回味返日本燒肉🥹來自日本九州佐賀嘅過江龍燒肉店「Yakiniku Kakura」正正係個好選擇😍本身喺九州已經係人氣第一,口碑品質有一定保證❣️嚟到香港繼續採用九州產黑毛和牛,價錢仲要非常親民🤓和牛我嚟啦😆.今次去咗黃埔分店,地方闊落之餘座位間內置多個屏風,唔使同其他食枱你眼望我眼🫣不得不提強勁抽風系統🌀油煙味唔重,食完唔會成身味🤧.🌟Omakase💰$398/位(二人起).🔸前菜🥗Omakase沙律🥗泡菜三點盛.沙律菜配以木魚碎及沙律醋,清新開胃😛泡菜三點盛有醃青瓜、白蘿蔔、泡菜,爽脆入味唔會好辣😌.🔸塩味盛🔥塩味上牛舌🔥蔥鹽味若雞精選2種🔥海老.牛舌簡單以粗鹽及黑胡椒調味,口感非常爽脆😋燒過後再蘸啲檸檬汁,肉味大大提升🆙 蔥鹽味若雞有雞腿肉及雞胸兩種🐓肉質嫩滑多汁,蔥鹽調味下零舍香口😙海老大大蝦🦐蝦膏多到滿瀉且鮮甜🤪.🔸燒肉汁盛🔥黑毛和牛特選小排🔥黑毛和牛赤身🔥特上牛胸腹肉🔥牛板腱肉🔥野菜.九州產黑毛和牛終於嚟啦❣️整盤燒肉呈上時立即心心眼😍兩款黑毛和牛油花滿佈,睇住爐火將油脂逼出來已經垂涎三尺🤤入口油香四溢,肉汁大大爆發💦其餘兩款即使唔係黑毛和牛,但都好高質😚

🌟Omakase
💰$398/位(二人起)

🔸前菜

🔥特上牛胸腹肉
🔥牛板腱肉
🔥野菜
燒肉汁盛

九州產黑毛和牛終於嚟啦❣️整盤燒肉呈上時立即心心眼😍兩款黑毛和牛油花滿佈,睇住爐火將油脂逼出來已經垂涎三尺🤤入口油香四溢,肉汁大大爆發💦其餘兩款即使唔係黑毛和牛,但都好高質😚肉質柔嫩味道濃郁😋燒肉汁調味啱啱好,唔會過濃掩蓋肉味😌
🔥黑毛和牛上肋骨中肉
💰$198
額外追加限定款式🥩上肋骨中肉油脂相當豐富,入口有種和牛專屬油香味道🤤肉質非常軟嫩😋
黑毛和牛上肋骨中肉

🔸主食
🔥石燒雞肉泡菜鍋飯
🔥海澡湯
石燒雞肉泡菜鍋飯

熱辣辣呈上🔥配料與飯嘅比例接近一比一,每口都食到豐富餡料😚仲有少少飯焦,唔錯唔錯😌
🔸甜品
🍨雪米糍、杏仁豆腐

杏仁豆腐香滑得來又有啲QQ感覺,唔會好甜
完美還原日本風味🇯🇵人氣第一果然有原因,嚟到香港都保持水準👍🏻以呢個質素嚟講,價錢都好親民,性價比高🌟
塩味盛
燒肉汁盛