2017-09-07 343 瀏覽
兩個女仔係大埔食野,原來捐窿捐"拉"都會搵到野食,仲係其他地區未必會有既鋪今次食晏,揀左間日本野食,入到去就有店員招持我地坐邊個位,再倒d 茶比我地。跟住我地就嗌左兩個lunch 定食我就嗌左呢個刺身壽司定食,甘呢個餐係配小食同埋甜品既,原本睇落去,以為個小食只係普通既芝士波波,但原來佢係有蝦膠係入面包住d 芝士,幾有口感,好好好好食。個烏冬好彈牙,好好食。但d 壽司同刺身,唔算特別新鮮,不過冇雪藏味,同埋d 魚生都冇根既,甘可以接受到。朋友就嗌左呢個海膽三文魚魚子丼定食,呢個餐係配左小食同埋湯。見到佢個海膽,我就忍唔到,夾左d 黎試,幾鮮味,入口即溶,感覺好幸福,哈哈。朋友就話呢個飯幾好,三文魚都算大塊,個飯唔會好凍,因為佢同我一樣,好怕食d 好凍好凍既飯。最後甜品係雲呢拿雪米糍。如果係日本定食黎講,佢個價錢唔太貴,60-70蚊左右,服務唔錯,係刺身差d d,其他都唔錯。

跟住我地就嗌左兩個lunch 定食

個烏冬好彈牙,好好食。但d 壽司刺身,唔算特別新鮮,不過冇雪藏味,同埋d 魚生都冇根既,甘可以接受到。

最後甜品係雲呢拿雪米糍。