2021-07-08 33 瀏覽
之前已經去過佢地油麻地分店,雖然上次比我嘅印象係啲牛好韌,係今次經過佢地淘大分店見到入面個個張枱都出哂煙又好想食下,決定比多次機會佢🤪🎫買餐程序:1️⃣係門口排隊用自助售票機點餐再入內進食,成個feel好似置身於日本咁🏮🎏2️⃣臨入去之前店主會幫你售票機點餐,可以係個陣問下店員按自己想要咩類型嘅肉而作推薦3️⃣入到去沙律、湯同飯係任食,唔洗怕唔夠飽😋而且飯用左珍珠米👍🏻👍🏻🍚白飯仲比左啲飯素可以用黎餸飯😋就咁撈埋一齊已經可以直接食😋湯同沙律都有兩款:🥣除左味僧湯仲有泡菜牛肉湯,飲落似羅宋湯但係又會辣辣地,仲有啲肉碎係入面🥗沙律有薯仔沙律同椰菜絲4️⃣到份扒準備好店員仲會直接拎埋過黎,唔洗怕自己拎會彈到🐮美國極級黑安格斯牛膈肌 200g $119一上菜個陣雖然表面睇落好似熟哂,但係之後一定要逐少逐少咁切返薄再慢慢燒先可以食,因為切開會發現入面係未熟,仲會出血水🩸超surprise,雖然未到好鬆軟,但係唔會韌,而且冇筋!只係可能需要用多少少時間咀嚼,成舊牛食哂都冇問題👍🏿加上一到煎可以見到舊牛好juicy,食落都好有牛味,最後可以用每枱旁邊嘅調味汁/鹽落自己鍾意嘅口味,令成舊牛嘅味道再昇華🐮追加1++頂級

🎫買餐程序:
湯同沙律都有兩款:
🥗沙律有薯仔沙律同椰菜絲
4️⃣到份扒準備好店員仲會直接拎埋過黎,唔洗怕自己拎會彈到

🐮美國極級黑安格斯牛膈肌 200g $119

🐮追加1++頂級韓牛 50g $65
🐮追加日本鹿兒島A5和牛肉眼 $ 85
兩個都好正!基本上每邊燒一陣就食得😋兩款表面都有好多油脂,望落個樣已經幾靚仔!對比起牛膈肌,呢兩隻牛肉質都非常鬆軟,食落唔洗太用咀嚼太耐就可以食完,而且好juicy,有牛味亦有油香!超推薦😋

🐣鹿兒島元氣雞 $99
呢個一上菜就要好小心,唔好影相影太耐,如果唔係個表面就會燶左🔥
呢個係有啲失望,雞扒黎講未至於非常嫩滑

🌟如果食野好慢,食食下舊石唔熱可以同店員講聲可以換過舊新既,咁就唔怕要趕住食或者生食🤪
💡之後發覺可以係OpenRice買定coupon會有折,但係記得要早幾日買定❗️

經過今次我對呢間餐廳又改觀,覺得又唔係我想像中咁差,可以再黎食,或者下次試下食lunch好似幾抵😋係店入面食野好有日本feel,當去左短trip去日本食飯都得(自我催眠🤣)
  • 1++頂級韓牛
  • 日本鹿兒島A5和牛肉眼