同朋友喺奧海城睇完戲之後,麗都附近嘅大角咀搵食。行行吓見到一間裝修好有日本風情嘅餐廳,於是坐入去試一試。一入到去呢間餐廳,店員以日文親切咁樣同我地打招呼,而且不停播日文歌,個感覺好似去咗日本嘅居酒屋一樣。首先講一講佢嘅服務先,一入到餐廳店員同我地推介唔同食物,最後聽佢推介我哋叫咗關東煮同埋美人鍋。一上到枱佢哋亦都有送上兩碗熱湯,個魚湯十分驚喜,味道濃郁,而且飲得出冇乜味精,真係想問佢哋攞多碗。講一講個關東煮先,個湯底應該係昆布魚湯,味道清甜,啲食物索哂啲汁,好正,拍得上日本嘅質素。另外個美人鍋非常大份,起碼係三人份量,而且雞肉嫩滑,湯底仲要係奶白色,店員絕對冇介紹錯!我哋亦都叫咗唔同小食,想特別讚一讚嘅係燒雞泡魚干,唔係好多餐廳都有做呢個小食,但呢度嘅魚干好香口,配埋沙律醬一齊食送酒一流!另外佢啲串燒全部都做得好出色,特別係大怱雞肉串同埋燒雞皮,有日本嘅十成味道!我哋亦都叫咗個炸雞配啤酒,炸雞即叫即炸,香脆而且多汁!配埋個黑啤簡直係絕配!整體來講呢間餐廳誠意十足,無論係餐廳裝修、員工服務態度抑或係食物質素都好,都拍得上日本嘅水準,好適合三五知己嚟聚餐,又或者想自己一個食宵夜,呢度都係一

整體來講呢間餐廳誠意十足,無論係餐廳裝修、員工服務態度抑或係食物質素都好,都拍得上日本嘅水準,好適合三五知己嚟聚餐,又或者想自己一個食宵夜,呢度都係一個唔錯嘅選擇!