2019-08-31
行完波鞋街, 到附近的拉麵來吃晚餐, 店舖的裝修風格與日本的拉麵店很相似, 店內氣氛也比人好似去咗日本食拉麵嘅感覺。 餐牌菜式都幾多, 當晚很肚餓除了點拉麵之外, 又點了幾款小食和甜品。木: 白松露野菌豚骨湯$110,粟米$12, 蕃石榴味啤酒$45, 金:濃厚豚骨湯$82, 山葵薑味汽水$25,章魚小丸子$42, 炭燒雞翼拌薯仔沙律$39, 紅豆雪糕$22,番薯雪糕$22木: 白松露野菌豚骨湯~ 食拉麵首先第一啖一定係飲湯, 味道非常濃郁, 配菜有野菌,白松露,木耳&紫椰菜, 份量特別多。 有兩大塊日本叉燒,肥瘦適中, 拉麵的口感煙韌,軟硬度適中。金:濃厚豚骨湯~ 豚骨湯味道濃厚,正!章魚小丸子~ 每次到日本都會食章魚小丸子,見到餐牌上有立即點來吃, 這一款味道普通, 沒有特別。粟米~ 估唔到有咁大碗, 牛油粟米非常好味。炭燒雞翼拌薯仔沙律~ 炭燒雞翼好惹味, 一啖入口冇骨的, 食得非常方便。蕃石榴味啤酒~ 啤酒味道偏苦澀山葵薑味汽水~ 甜度適中, 有微微的薑味。蕃薯雪糕~ 有香甜的番薯味道, 雪糕軟滑。紅豆雪糕~ 裏面有粒粒紅豆, 質感都係軟滑的。之前已經食過拉麵來, 店內長期有很
金:濃厚豚骨湯~ 豚骨湯味道濃厚,正!
粟米~ 估唔到有咁大碗, 牛油粟米非常好味。
蕃石榴味啤酒~ 啤酒味道偏苦澀
山葵薑味汽水~ 甜度適中, 有微微的薑味。
蕃薯雪糕~ 有香甜的番薯味道, 雪糕軟滑。
紅豆雪糕~ 裏面有粒粒紅豆, 質感都係軟滑的。
之前已經食過拉麵來, 店內長期有很多客人, 所以今次經過店舖門口見到有位即興入去, 個人感覺這裏的拉麵質素唔錯,又有多款小食選擇,是旺角區我比較喜歡的拉麵店。