2018-07-26 65 瀏覽
放假經過楊屋道買送, 左穿右插無聊亂下之際, 見到間咁有特色既拉面店 當然要幫襯下啦!可以話貪佢門口部機過癮 因為香港冇乜邊間會咁做 多數都係手寫單 不過其實手寫單都有好處 就係可以揀面既軟硬度  團呢間冇得揀既情況下 唯有試下師傅手勢啦。我點左個櫻花蝦拉面, 由於過左食飯時間既PEAK TIME 所以客人唔多 拉面亦都好快上菜 首先試左個湯底先 初頭試幾新鮮 有小小似龍蝦湯既味道 面就唔太LIKE 我嫌煮得太淋 紫菜又淋晒 不過舊肉加返唔小分 夠厚同埋非常有肉味 係咁多間拉面之中最高質。 總結, 如果有朋友想試 都會陪下佢地既 但我自己就應該唔會再翻食 因為整體水平唔夠突出 有待改進。
櫻花蝦拉面
2018-07-25