2023-08-22
2026 瀏覽
午餐和朋友在觀塘APM食飯,見到這間燒肉店座無虛席,燒肉放題有三個價位,我和朋友選了最高價位的極上放題尊享~可以食日本產黑毛和牛!!!放題時間100分鐘,最後飽到捧住個肚走~極上放題尊享可以食日本產黑毛和牛,真係超級正!!!!日本產黑毛和牛嚴選霜降上肩肉、霜降牛肋肉、辣椒肉、一口牛肋肉、壺漬牛肋肉等。全部都是質素高的日本產黑毛和牛!!最喜歡霜降牛肋肉,肉味香濃,而且脂肪比例啱啱好,充滿肉汁!!Encore了好多次~ 霜降上肩肉肉質就較為結實~還有日本番薯仔、海鮮、日式拉麵、韓式石頭鍋飯、湯品可以任食!!!食了韓式辛辣豆腐湯,估唔到日式燒肉店的韓國豆腐湯又幾好飲!!!~好香辣!!飲品方面,除了一般汽水、茶類、更有asahi 啤酒免費暢飲~門口放了「千本引」拉繩挑戰,拉起條線就會有禮物,好似去咗夏祭咁~