2021-03-14 720 瀏覽
去完街同男朋友黎東涌搵野食,男友話以前食過幾好食,一於試下佢~係等既時候~見到餐廳掛左「暫停供應」日本黑毛和牛~ 諗住食其他算啦。但坐低一問,原來又有~ 奇奇怪怪90分鐘自助放題,我地簡左麻辣湯底同壽喜燒湯底,但好可惜,個麻辣係唔好食,死咸既味,真係可以唔試。壽喜燒我就覺得正常發揮啦,男友略嫌不夠燶。上牛既速度都好快,基本上唔洗點等,店員收碟時都會問一句洗唔洗加牛,呢一點係值得讚既。但係個牛真係⋯出晒事。望落去個外觀係靚的,但碌一碌食落口係好韌又鞋口,完全唔係日本和牛應有既口感早前食了同一集團的buffet 既燒和牛係入口即融,油脂滿溢,牛味久久不散係口腔徘徊架喎。點解同一集團下既牛可以差天共地。最後我地試吓再碌短d時間,比之前好左小小 但都係韌既,真係唔知係味真既日本黑毛和牛定還是呢批牛既質素咁橋唔靚呢除咗肉類之外,其他配料都係自助式既,都係大路野丸類、菜類、菇類等等無咩特別。飲品櫃亦唔算多種類既飲品。呢個價錢呢個食物質素,以後都不了不了

定還是呢批牛既質素咁橋唔靚呢

呢個價錢呢個食物質素,以後都不了不了