2007-06-19
同朋友專登0黎試, 叫了一個味噌湯底拉麵+ 4 件餃子, 牛油味噌湯底拉麵, 同share 了個雞泡魚干.幾欣賞一坐低有凍麥茶飲, 唔似得好多其他香港的日本拉麵店, 出面攝氏30 度依然斟熱茶俾你, 仲要斟到勁滿-_-"雞泡魚干(圖下) 甜甜0地, 韌韌的, 味道唔特別不過幾好食, 仲有d 帶少少mustard 味0既沙律醬, 幾開胃0既小食.味噌湯底拉麵(圖上) 湯底濃味, 唔多鹹, 都唔錯; 麵質就差d, 腍bad bad, 不及函館. 叉燒唔多掂, 無味又韌, 整體份量幾細.環境好日本feel, 不過service 麻麻, 店員做0野俾人求求其其的感覺.Overall 唔差, 不過比預期失望, 朋友則唔多鍾意. 不過相信下次如果0黎開呢頭, 可能都會幫襯的.