迎來婚後一個月,老公為左追求儀式感嘅我,特意book左呢間餐廳享受一下。👍🏻先付湯底用上牛湯mix魚湯,加上攪拌過後的蓮藕粒 ,入口帶有顆粒感,襯上和牛配以帆立貝,味道相當諧和。和牛嘅軟淋程度真係驚為天人,必須一試!👍🏻座付湯品極具層次感,面頭灑有菊花片,見其精緻,底部先有炸過嘅芋頭,配上北海道雪蟹肉,肉質飽滿鹹鮮,加上兩片牛舌,微爽牛味濃,先嚐配料再喝湯品!👍🏻向付餐牌嚟唯一一個生牛肉料理,底部有自家製海膽醬汁配上煙燻豉油,生牛肉連同洋蔥、酸瓜,入口軟柔帶點爽口,加上甘飴分的海膽,鮮極至極,旁邊附上的紫菜天婦羅,香脆得來並無多餘嘅油分,兩者一同放入口實是絕配。👍🏻溫物呢份和牛壽喜煮,湯頭由開業煮到今日已四個月,每天都會重新加入新鮮嘅食材繼續熬,牛肉入口同樣軟嫩,上枱過後,會即刨黑松露片,散發陣陣幽香,店員極度建議把牛肉卷埋洋蔥一同進食,而碗內亦加左皇帝菜汁,黑松露汁。最後把剩餘嘅醬汁倒住米飯之上,享受一番。師傅每一個步驟都係顧客面前呈現出嚟,亦會細心詢問牛肉嘅生熟程度,服務至上。👍🏻箸休作為一個間場,端上兩個小可愛,裡面放有鮮紫薯混有柚子嘅沙冰,清一清帶有油膩感嘅口腔,再配上一片清脆

👍🏻先付

👍🏻座付

👍🏻向付

👍🏻溫物

👍🏻箸休
作為一個間場,端上兩個小可愛,裡面放有鮮紫薯混有柚子嘅沙冰,清一清帶有油膩感嘅口腔,再配上一片清脆的慈菇片。

👍🏻握
備長炭炭燒西冷壽司可謂特別之作,淋上紅酒蘋果蓉醬汁,食落酸口。

👍🏻強肴
吉列西冷三文治🥪一物兩味,其中一份以
海膽點綴,另一份以黑魚子為主,底部嘅麵包極為鬆脆,旁邊的甘露子帶微辛,係味道上帶來一個強烈嘅對比。

👍🏻煮物
京都水菜為底,襯上肉眼片,滿腔均是甜。底部有入口即溶的白子,再用高湯浸一浸的海膽,一層疊一層,別具設計的心思。

👍🏻燒物
一盒燒物內滿藏驚喜,除咗有炭燒西冷之外,肉質粉嫩有肉汁,可以點上柚子醋,胡椒更提肉香,拌碟的樣樣新奇,鬼燈下藏有粟子、吉列鵝肝豐油腴潤、蕎麥麵用上酥炸方式配以爆米花束,添了一份可口。

👍🏻食事
以一個稻庭烏冬暖胃確係最好不過,牛湯加上魚湯的湯頭,依舊鮮甜美味,和牛片放喺熱湯之上供顧客自己調節生熟度,肉質放越耐,湯品越濃郁,稻庭烏冬煙韌有口感,再加上一小件牛肉壽司同即包卷物,幸福飽肚感爆棚。

👍🏻水菓子
甜品二款而上,脆皮夾有黑糖蓉及雲呢拿雪糕,入口綿密香甜,旁邊有自家製抹茶布甸,厚滑得來茶味清醇,配以一杯熱茶作結實屬完美。

👍🏻👍🏻用餐感覺舒適,且每個餐點都有詳細嘅介紹,師傅更加會起晚餐結束之後同顧客做一個閑聊互動,親切無比。