2022-11-17 41 瀏覽
以前讀書嘅時候好中意去勝利道食嘢,有好多特式小店😍依家就Cafe林立,同友人揀咗一間日系小清新Peko Peko Eatery試試先🥗Spring Garden $118前菜款式極多,沙律都有6款,我哋就揀咗Spring Garden 有巴馬火腿、桂花蜜瓜、蜜桃加無花果,配黑醋汁。沙律味道好清新,加埋黑醋汁,酸酸甜甜,好開胃😋🍝Seafood Pasta in Tomato Sauce $128蕃茄味勁濃郁,每條意粉都可以沾滿茄醬😍仲有豐富海鮮,有蜆肉、青口、鮮魷等等款款都鮮味十足,不錯的🍖Pan-Seared Spain Pork Loin 呢款香煎西班牙豬鞍上枱時已經聞到好香,擺盤好吸引,表面微微烤焦,食落好香口。豬鞍肉質好嫩,配燒烤汁,好惹味。

🥗Spring Garden $118

🍖Pan-Seared Spain Pork Loin