2019-08-18 1109 瀏覽
最近見到觀塘有間新開既cafe 店,weekend 約左友人一齊黎朝聖一下先,餐廳係工廈內,位置都近觀塘MTR,裝潢以北歐加上日系簡約主義為主題,餐廳不加味精,採用日本🇯🇵蛋及無添加麵包,menu 係用木刻劃的,很有特色,我地就點左:《 洋式 》全日早餐🥣:三文魚、黑松露芝士味噌炒蛋、是日沙律🥗、酸種包 $118: 餐廳選用挪威煙三文魚,卷成花之戀既形狀,脂肪條紋分佈平均,嫩滑帶點煙薰味道,入口甘香濃郁口感煙韌;另外個黑松露芝士味噌炒蛋好嫩滑,黑松露配合蛋,簡單又完美,底部仲有塊酸種包夾埋一齊食更脆口,仲有好多新鮮既沙律🥗菜,很健康既早餐🥣!蒲燒鰻魚滑蛋定食 $108 : 配飯、味噌湯、是日沙律 ; 餐廳做用原生態養殖鰻魚,食得放心,薄燒鰻魚肉很厚身,肥美鰻魚啖啖肉,撈埋滑蛋送飯真係一流!定食仲有味噌湯加沙律🥗,份量足夠!伯爵茶柚子梳打 $46: 超新穎既飲品,伯爵茶梳打加上清新既柚子肉,夏日飲炎暑一流!仲用埋環保♻️飲管!熱泡沫咖啡 ☕️ $38: 拉花圖案拉得好靚,有一層眷戀既泡沫,滿載牛奶泡沫的Cappuccino溫和而不傷腸胃,咖啡味更濃郁! +++++++++++++++如果大

+++++++++++++++