呢幾個月真係心很累,面對好多挑戰。趁住星期五收工同同事去Chill 1 Chill。🍝 北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉$138🦀北海道松葉蟹肉質鮮美爽口,口感豐富蟹腳已經拆咗殻可以直接食蟹肉,蟹肉唔痴殻非常易進食。馬鈴薯團子粉沾上🦞龍蝦忌廉汁,龍蝦鮮甜味融合忌廉汁令味道更加濃郁。🍮 焦糖海鹽髒髒提拉米蘇 $78提拉米蘇 Tiramisu 寓意「Pick Me Up」🧡太浪漫了吧。呢個Tiramisu係傳統嘅方法製成,咖啡及酒味非常濃厚。慕絲上面有Oreo及朱古力蛋捲,最後灑上嘅朱古力粉同朱古力醬完全令Tiramisu昇華🧡🥂Mojito $88 (Alcohol Drinks)覺得食Tiramisu 同海鮮,再飲返杯Mojito係幾夾嘅👍🏻首先soda 水提升咗 Tiramisu嘅苦香感,但下秒Mojito 薄荷葉清爽味已漂浮至鼻喉。☕️ 丸久小山園抹茶鮮奶 $32跟set ( 原$47)呢個係鷹🦅嘅拉花,俾啲幻想唔通個天想俾「大鵬展翅」飛得更遠嘅鼓勵我?因為我終於扚起心肝「創業」🧡其實如果大家坐到窗門位,望住人來人往嘅街道,有學生放學,有外賣員等餐,可能你會發現人嘅一日真係衝衝忙忙

北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉

🍝 北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉$138

🍮 焦糖海鹽髒髒提拉米蘇 $78

🥂Mojito $88 (Alcohol Drinks)

☕️ 丸久小山園抹茶鮮奶 $32跟set ( 原$47)
呢個係鷹🦅嘅拉花,俾啲幻想

其實如果大家坐到窗門位,望住人來人往嘅街道,有學生放學,有外賣員等餐,可能你會發現人嘅一日真係衝衝忙忙。

2023-05-12
  • Mojito