2017-03-08 1097 瀏覽
有人話想食葡國菜好耐但又無一次成功一齊去食,所以我就的起心肝book檯黎喇第一次用openrice個訂座功能,係真係幾方便既Book左6:30pm, 我早左到,waitress對完名就請我地入去坐八爪魚沙律有好多好多醃左嘅青椒絲同紅椒絲,八爪魚口感幾得意,幾有咬口點左一jar Roma sangria, 果味都算出馬介休薯球呢個幾好食,每檯都見到有點呢個炸得好香脆,好多魚肉唔會過咸菠菜肉腸薯蓉湯呢個湯好奇怪就好似無味薯蓉溝左水,菠菜還菠菜,肉腸還肉腸,d味好分開肉腸鴨肉焗飯全晚最好食既一道菜炒飯底再焗好香,飯入面有好多鴨肉最後點左兩個葡撻入門口嗰陣見到d葡撻以為有個爐慶住熱辣辣好吸引,點知原來黎到唔熱既,不過食落都幾香埋單出到去再望,原來嗰張係檯唔係爐,只係一張檯兩盞大射燈照住d葡撻 哈哈食完第二日,間餐廳喺OpenRice 度話我缺席,我打返去問,我聽到接電話個女仔問返個同事,佢話「呢個電話嗰日遲到又無聽電話,所以我咪㩒佢缺席」個女仔再問多佢一次佢仲要話好肯定但我明明就早到,除左朝早收到confirm call夜晚就無再收到電話,所以嗰下我真係嬲嬲地好在聽電話個女仔好好人,肯幫我fo
第一次用openrice個訂座功能,係真係幾方便既
八爪魚沙律
有好多好多醃左嘅青椒絲同紅椒絲,八爪魚口感幾得意,幾有咬口
點左一jar Roma sangria, 果味都算出
馬介休薯球
呢個幾好食,每檯都見到有點呢個
炸得好香脆,好多魚肉
唔會過咸
菠菜肉腸薯蓉湯
呢個湯好奇怪
就好似無味薯蓉溝左水,菠菜還菠菜,肉腸還肉腸,d味好分開
肉腸鴨肉焗飯

全晚最好食既一道菜
炒飯底再焗好香,飯入面有好多鴨肉

最後點左兩個葡撻

好在聽電話個女仔好好人,肯幫我follow