2023-08-21
窩夫-我即時諗起甜品,但餐廳的窩夫有鹹有甜,味道都不錯。餐廳營業時間都幾特別,星期五和六會營業至凌晨3點,收得夜的人唔怕冇飯食。🔸自選奄列可揀3款配料煙三文魚微鹹,車打芝士鹹香味十足、洋蔥超甜,幾樣配料剛好互相平衡本身的味道。多士都幾脆口,可搽牛油或果醬,蜜瓜很甜。店員好醒目,見我們食完主食,就執拾碟和餐具,換上新的碟和餐具。🔸士多啤梨芒果窩夫窩夫可以免費配雪糕,我揀雲喱拿雪糕,雪糕夠實夠凍,唔係半融狀態。窩夫外脆內軟,有蛋香味,入面仲帶軟綿的口感,又唔會亁爭爭。芒果新鮮甜美,士多啤梨微酸。🔸新鮮果汁~火龍果用了紅肉火龍果打成汁,份量足料,火龍果味道香濃。🔸熱檸檬茶茶味清香唔確喉,檸檬唔會太酸。做會員著數多多,消費滿$680就做到VIP會員:1)即時得到靚靚茶羹禮盒;2)儲分換禮物;及3)用餐有9折優惠和生日當天有8折呀。下次過嚟食早餐先,過濾咖啡免費添飲,可以提完神先再開工。📍Green Waffle Diner (擺花街) (中環)中環擺花街43號地舖#foodie #food #foodpic #foodphoto #hkfood#香港美食 #美食 #hkig #ighk#西式
可揀3款配料
多士都幾脆口,可搽牛油或果醬,蜜瓜很甜。
店員好醒目,見我們食完主食,就執拾碟和餐具,換上新的碟和餐具。 🔸士多啤梨芒果窩夫
窩夫可以免費配雪糕,我揀雲喱拿雪糕,雪糕夠實夠凍,唔係半融狀態。 窩夫外脆內軟,有蛋香味,入面仲帶軟綿的口感,又唔會亁爭爭。
芒果新鮮甜美,士多啤梨微酸。 🔸新鮮果汁~火龍果
用了紅肉火龍果打成汁,份量足料,火龍果味道香濃。 🔸熱檸檬茶
茶味清香唔確喉,檸檬唔會太酸。 做會員著數多多,消費滿$680就做到VIP會員:1)即時得到靚靚茶羹禮盒;2)儲分換禮物;及3)用餐有9折優惠和生日當天有8折呀。 下次過嚟食早餐先,過濾咖啡免費添飲,可以提完神先再開工。 📍Green Waffle Diner (擺花街) (中環)
中環擺花街43號地舖
#香港美食 #美食 #hkig #ighk
#西式 #美國菜 #甜品 #糖水 #西式糕點 #少油少鹽食店 #中環擺花街
#TM128 #為食妹 #tm128_love food