2021-07-04
🤭身為egg benedict愛好者,食過留白包你唔到轉頭!💫💫先講講留白餐廳本身少少簡介,呢間cafe位於荃豐中心一個比較穩蔽嘅地方,麻雀雖小但款款菜式都值得一嚐!💫我本身住呢區,食過留白差不多5、6次,一般第一次食嘅朋友,我會建議試佢地嘅特式藝術feel甜品,打卡之餘仲好好味!Bagel 都係餐廳主打,唔會死硬嘅比高,確實高質!💫身為試云成份menu嘅我,比較推薦Egg benedict!! 佢做到出色嘅流心水波蛋之餘,個汁仲十分之傳統+偏濃,配蛋同麵包夾埋一口食真係好好味😋佢地連麵包都唔會hea你,夠脆卜卜😚!💫另外今次仲試咗煙三文魚菠菜意大利粉,個汁夠多,姐使食到最後都仲有好多醬可以拌意粉!意粉偏爽同硬身,整體都屬於中上水平!💫最後介紹埋飲品,每次去都會試咖啡,記憶中baileys latte 最好飲同多層次,仲會有靚靚拉花 哈哈。今次試咗Dirty,頭幾咬入口都會明顯飲到冰火交融感,佢哋本身嘅espresso底好香,奶底好似係用日本明治,所以夠滑👍🏻👍🏻💫食物質素真係冇得輸,荃灣特色Cafe黎講會係我心中Top3,美中不足係可惜佢嘅地理位置較難搵,加上鋪頭位置得5、6張室內枱
💫食物質素真係冇得輸,荃灣特色Cafe黎講會係我心中Top3,美中不足係可惜佢嘅地理位置較難搵,加上鋪頭位置得5、6張室內枱,2張室外bar枱,次次繁忙時間去都排20-30mins。 今次再去食就突登5點半先去haha,就完全唔洗等啦,建議心急嘅朋友可以參考5點去呢個方法!
😎😎😎