2016-10-05 148 瀏覽
Last year既悲慘生活就係....要上堂上到三更半夜先有個食飯上完堂超級餓已經等唔切返屋企食飯就落左黃埔美食坊覓食鋪頭環境俾人一種西式酒吧感覺,幾有格調初頭我以為越南野都係得米粉,蒙粉揀,但餐廳提供左好多選擇,有新派越南菜,連馬來西亞新加坡出名既肉骨茶都有🙂好多原化第一個點左越式拼盤有扎肉,燻蹄,豬展,鳳爪😍😋全部都無骨,好方便好岩我依啲咁優雅既人仔💁🏻豬展好有口感,唔似出面整得咁林,而且入哂滷水味,鳳爪味到一流,酸辣開胃,加上爽口西芹一齊食成個味好夾前菜無得頂第二個點左軟殼蟹米紙卷米紙卷既做法我個人認為幾高技巧,因為浸米紙既過程浸太耐米紙太軟就會爛,浸太短時期米紙未軟就會好似膠紙咁好韌。我俾依個米紙卷中評炸軟殻蟹有陣油味而且唔夠脆,但整體黎講因為有好多配菜好足料食落唔覺濟野飲方面叫左兩杯沙冰,落霞同紫醉金迷夏天飲真係好透心涼,沙冰打得好棉好細滑

上完堂超級餓已經等唔切返屋企食飯就落左黃埔美食坊覓食
鋪頭環境俾人一種西式酒吧感覺,幾有格調

第一個點左越式拼盤
有扎肉,燻蹄,豬展,鳳爪

前菜無得頂

第二個點左軟殼蟹米紙卷
炸軟殻蟹有陣油味而且唔夠脆,但整體黎講因為有好多配菜好足料
食落唔覺濟
野飲方面叫左兩杯沙冰,落霞同紫醉金迷
夏天飲真係好透心涼,沙冰打得好棉好細滑