2017-08-18 103 瀏覽
難得同好朋友都早收,本來大家都約咗一齊在紅磡(就我公司附近)食飯,既然佢比預期時間早左到,我都一收工就即刻行過去會合佢,今次嚟咗我最喜愛的越南餐廳:早安越南 ,食晚飯。同呢位朋友係第一次來,坦白同佢講我都幾欣賞呢間越南餐廳,做越南菜的餐廳好少裝修得咁有主題,連隻碟啲公仔都係跟住個主題,好有特色!食物質素亦不錯,價錢好公道,座位都好舒適,有朋友約我在附近食飯,我都認為早安越南係不錯的選擇。叫咗越式炒飯,分量比想像之中大,炒飯之上,有兩隻又爽又彈牙的蝦肉坐陣,飯的蛋香撲鼻,可是油氣略重,其中嘅雞肉炒過,亦都保持嫩滑,不錯👍兩個人食飯,叫個小食拼盤剛剛好,最鍾意就係小食拼盤之中嘅雞翼,皮脆肉香,上面嘅蒜片更加令佢生色不少,而且仲有蔥粒,咬雞翼嘅時候添份蔥嘅香味,真係唔係幾多個頂得順我呢種重口味的食雞翼形式。食香口嘢配個椰青,係最幸福的!

食香口嘢配個椰青,係最幸福的!

2017-08-17