2008-12-31
早上, 要交D野去律師樓, 事成又未過10點, 又是蛇王時候, forget 樂香園, forget 永樂園, 要蛇王, 其實有時, 連鎖店開的位置, 正是匿藏在一二角, 手機未必有訊號的商場死角位.早餐, 於大家樂有非常多的選擇. 不想大碗麵, 深海魚塊又食過. 不如再來點常規D, 吉列豬扒, 簡單一點.有滑蛋, 有蘿蔔糕. 滑蛋, 美心的廚師大概受過專業訓練, 出來的質素不會參差太多, 一樣滑漏. 吉列扒, 有點怕怕會炸得太乾. 行到counter前, 原來counter焗鑪仔冇貨, 廚房即做俾我, 當然更好啦. 雖然都是乾硬一塊, 但起碼不用開刀力切, 不過, 始終感覺特別熱氣. 早餐, 也是時會嫌快餐店太full 的時候.飲完杯奶茶, 擊退周公大軍, 跳上古老的電車, 回金鐘, 上班去.