2009-11-20 110 瀏覽
一早, 來到呢頭, 為的除了交表之外, 並無其他意思. 作為一名鐘意飲飲食食既人, 知道花旗銀行個shopping centre有野食, 雖然只是三間連鎖 coffee shop, 既然來到, 不外賣一個早餐走, 總覺有點對不起他們. Starbuck太多人排隊, Pacific在走時才留意到, 面前只有Pret, 簡單地買個凍治同coffee. 要就要了All day Breakfast三文治. 內有煙肉, 生菜同蛋沙律. 味道簡簡單單. 要再多一點花巧, 可能就要食其他bap了.外國式三文治, 雖然是凍食同埋pre-packed, 但味道材料比起港式的什麼蛋治健康. 煙肉一小片, 少少脆. 蛋沙律味道又好至極, 加埋杯咖啡雖要$50. 貴, 但做得好, 總算叫做值值地. (不過, 係3大coffee shop買早諶, 根本是破財格.)咖啡, 要了一杯Latte, 味道就比較淡同奶身比較薄. 做到好thick只會令人覺得飲一杯, 已不用食其他野. Latte已經是多奶, 不過奶輕身少少比較好.花旗商場, 一眼睇哂, 3間coffee shop, 一間simply life. 全是西

花旗商場, 一眼睇哂, 3間coffee shop, 一間simply life. 全是西式, 全是serve老外的. 難道不能容立一些較中式的食肆嗎....? 由纜車站開始數, 至美國銀行花園道尾....都係呢d coffee shop為主, 難怪在那兒上班的朋友, 經常慘叫....冇野好食.
$50 (早餐)