2017-05-15
一日嘅開始,起身之後重要嘅事情除咗刷牙之外,其次就係要歎番份神聖嘅早餐。今日見假日就出咗元朗試新嘢,其實人地間鋪都唔新喇,只係我懶得出去食早餐,嘿。事不宜遲喇,呢間就係馳名食黑松露蛋嘅「浩食冰室」,地點其實唔難搵,就係天奴豬扒隔離,希望你明。睇睇個MENU都幾多選擇,但今日想食通粉,於是叫咗「A醬皇沙嗲牛仔肉通粉」配「5.水蜜桃鮮果沙律多士」,屋企人就「煎雞扒野菌松露炒蛋香草腸」。個名真係超把炮地咁長,媽媽話:真係好好食咖!我個餐到咗,感覺好精美嘅沙律最先吸引我。多配料,顏色極鮮豔;味道唔差,食落頗新鮮;加12HKD,份量尚算適中,因為仲有半片厚多士,雖然比較後期先到!至於沙嗲通粉嘅味道呢,比預期評價高,好香花生味嘅沙嗲汁,牛肉份量正常而且普遍大片,事關沙嗲味濃配起扭扭粉,好開胃!食得多可能會溜,所以飲凍檸茶夠解渴,呢間冰室菜味算濃、而且大杯嘅。講咁耐到重頭戲喇,超把炮嘅「煎雞扒野菌松露炒蛋香草腸配意大利肉醬薯蓉」到了,睇相都覺得好豐富。在場嘅我當然嘩然,炒蛋上面嘅松露又真係幾多,試咗一啖,松露嘅「GAS味」好濃郁,你明的,鐘意松露嘅人必試。雖然我唔太識食,但覺得份量上係相當抵試嘅,整
總結,呢間冰室多選擇,而且味道不俗,可稱得上為豐富早餐。所以仲諗?直頭早起去試啦。