2022-10-04
YMCA hotel個staycation包埋自助早餐,可能太多人去staycation所以早餐要入住嗰日已經book定,佢有3個timeslot,每個timeslot食大約1個鐘。我地諗住都唔會太full,點知前一日6點鐘上去個網book已經得番最早個timeslot,所以建議如果大家係staycation的話一登記入住嗰陣就book埋第二日早餐,先揀到心水timeslot。我地預早左5分鐘去到餐廳,要喺門口排隊等入座,個位置都係𨋢口,有啲迫。入座後就出去拎野食,走廊同拎野食排隊嘅地方都比較窄,行過都要小心拎住野食驚撞親人。每條隊都幾長,難怪佢要分timeslot用膳。野食選擇唔少,有沙律、炒蛋、蒸點、點心、炸魚柳、beacon、水果,平時酒店自助餐有嘅野佢都有齊,飲品方面可以自己沖咖啡或者奶茶。啲野食全部都好好食,特別係個魚柳,炸到恰到好處。啲食物拎番去之後都仲係好熱,溫度控制得幾好。座位大部分都唔錯,落地大玻璃望到1881方向或者太空館方向,都係尖沙咀地標。