2022-08-27
旺記既lunch我食過,但早餐就未試過,今日過開黎尖沙咀就試試先~Ⓐ 特濃蕃茄湯 午餐肉粒 通粉配鮮牛油麥包多士 + 4.3牛奶炒日本雞蛋 ($46)蕃茄湯真心足料真係超濃郁,望落好似好稠杰,但攪拌下其實並非如此,好香蕃茄味,食落唔酸反而係甜甜地,調味調得剛好。午餐肉粒係大大粒cube,切好先拎去煎,六面都有煎過,食落好香口。通粉係我中意食個款,偏軟淋身。Ⓓ 招牌鮮沙嗲牛肉 雞湯 公仔麵配鮮牛油麥包多士 + 4.3牛奶炒日本雞蛋 ($42)牛肉係新鮮既,牛味濃,肉質嫩滑,食落鬆軟,用沙嗲醬煮係完美配搭,好入味。呢個沙嗲牛麵係高質既👍🏼牛油麥包多士都烤得幾好,多士邊夠脆,麵包有牛油香。4.3牛奶炒蛋份量唔少架,食落好滑,有蛋汁有蛋香,仲要用日本雞蛋,的確唔錯😋跟餐飲品我地叫左熱華田,味道偏淡,可能落少左粉吧。餐廳環境都ok既,乾淨度可以,座位就少少窄不過係茶記特色黎既🫢.味道 ★ ★ ★ ★ ☆環境 ★ ★ ★ ☆ ☆服務 ★ ★ ★ ☆ ☆性價比★ ★ ★ ★ ☆
Ⓐ 特濃蕃茄湯 午餐肉粒 通粉
配鮮牛油麥包多士 + 4.3牛奶炒日本雞蛋 ($46)
通粉係我中意食個款,偏軟淋身。
Ⓓ 招牌鮮沙嗲牛肉 雞湯 公仔麵
配鮮牛油麥包多士 + 4.3牛奶炒日本雞蛋 ($42)
味道 ★ ★ ★ ★ ☆
環境 ★ ★ ★ ☆ ☆