2013-03-23 26 瀏覽
有 F 去過尖沙咀玩,聽講個邊有家日本餐廳,又平滴嘢又掂。邊度好玩又多嘢食,身為一個食客肯定系誼不容辭飛奔過去。今日得閒同好朋友過尖沙咀玩順便去食lunch,穩到了原來家日本餐廳在加拿芬。呢個餐廳系英文名稱叫HIBIKI,睇落都唔錯,好時尚D裝修,有日本FEEL。 午間菜單有幾種定食很抵食,睇落又好像唔錯咁,我地點了一份芝士茄子牛肉定食¥98 真系好好食。牛肉八分熟剛剛好,肉質嫩滑,咬落去還有血水滲透出來夠新鮮,牛肉份量唔少好大塊,芝士燒融入茄子掂,薯餅炸得都幾香脆。芝士肉醬飯都系唔錯,酸酸甜甜咁有特色,芝士香氣伴入肉醬中食起來好搶口。一啖肉醬一啖飯真系香!好快成盤飯都吃嗮啦。系日本餐廳食飯肯定就少不了刺身啦,呢度刺身仲有午間定食可以點,套餐都好優惠¥138, 刺身系夠嗮新鮮,就系量好D少三两下就食完啦。分有三文魚、吞拿魚、響螺、海膽、甜蝦,個個都是我喜歡吃的,魚生鮮美可口,海膽腥味很少。三文魚師傅刀工唔錯,粘上芥末醬落口好嫩滑,鮮甜爽口真系掂~咁好環境,價錢又唔貴哦,真系無介紹錯!個人覺得系值得幫襯..

15 分鐘 (堂食)
  • 芝士茄子牛肉定食、刺身