部屋咖啡室

homemadecafe
2025-01-29 0 瀏覽
今日去咗廣華醫院探老人家,探完病之後就去登打士廣場食cafe🤩餐廳位於登打士廣場高層,分咗兩間房,環境寧靜舒適,仲有好多board game可以任玩😆餐牌有好多款意粉同埋Pizza可以選擇,最抵一定係嗌呢啲套餐,有齊晒小食、意粉、pizza同埋飲品。意粉我哋嗌咗香辣虎蝦海鮮意粉,微辣嘅蕃茄醬配上青口、鮮蝦各種海鮮,惹味得來又唔會好滯,份量亦都唔少。至於pizza,我哋就嗌咗BBQ烤雞蘑菇pizza, pizza屬於薄批嘅類型,芝士做到拉絲嘅效果,但係略嫌個皮唔夠脆。料都十分足夠,每一塊pizza都至少有一至兩舊雞肉😆餐廳最出名嘅就係炸蟹餅,外脆內軟,配埋泰式醬汁,忍唔住一嚿接一嚿😆嘢飲方面叫咗兩杯特飲,楊枝甘露出色,有勁量嘅芒果同西柚,配上椰奶,解渴一流。熱水果茶都好出色,大大壺,起碼有十幾二十杯,水果味好濃,好飲過好多外面嘅茶飲店。下次會試埋其他款嘅pizza同意粉😆

下次會試埋其他款嘅pizza同意粉😆