2022-12-30 109 瀏覽
今日同好姊妹去行花園街同埋花墟,經過附近睇吓有啲咩食啦,就搵到呢一間響花園街嘅西餐廳,門口擺咗個餐牌見到啲價錢都OK就入去試吓啦!佢哋有唔同嘅Set dinner,可以揀意粉或者係扒類嗰啲,姊妹就叫咗烤紐西蘭草飼羊扒,而我就叫咗烤美國黑安格斯西冷牛扒,佢哋所有嘅主菜都配餐湯同埋可以另外半價加餐飲,我哋兩個都叫咗杯凍柚子蜜。($14)我哋嗌咗一個羅宋湯,同埋一個忌廉湯,個湯碗好細個好得意,配上一塊脆嘅蒜蓉包,忌廉湯係黑松露什菌湯味道濃郁,羅宋湯唔會好酸幾好飲。紐西蘭羊扒($148)有三舊咁多配上黑椒汁同埋薯菜,七成熟嘅羊架個size都幾大嚿配上香草調味啱啱好, 唔會有好羊嘅臊味。另外嗰個西冷牛扒($158)好有肉味亦都好厚切份量啱啱好,配上意粉加黑椒汁,而且生熟程度啱啱好,配埋甜甜地嘅柚子蜜做結尾。呢度坐得好舒服,應該主要係做街坊生意,百零蚊有交易份量同味道都唔差,加上餐廳播d柔和音樂好適合情侶或者閨蜜嚟傾偈食飯 。