2022-01-30 946 瀏覽
餐廳位於中環鬧市地帶的一處小巷,收工搵埋三五知己過嚟小酌一杯,食下串燒傾下計,真係非常之chill!.呢度所有野食都係即叫即燒。主要有鹽燒與醬燒,唔會有過多嘅調味,盡量呈現材料嘅原汁原味。坐bar枱位置仲可以欣賞師傅燒烤的英姿🤩.串燒味道方面都燒得好好,帶有濃濃炭烤香氣,肉質燒得好juicy仲保持到豐富肉汁同嫩滑度🤤重點推介:.雞皮 - 好脆口,加啲鹽花做調味,滋味不膩.燒雞軟骨 - 燒得非常香脆又有嚼勁!.雞腿肉串 - 大大件啖啖肉,加上紫蘇葉後帶輕輕草鮮味,提升了清新感.燒豆腐 - 豆腐外皮微脆內軟,上面加了少少木魚絲,一咬爆汁😋.蟹籽青瓜沙律 - 我好鐘意多醬汁嘅沙律,食落又juicy又fresh😋尤其是落咗超多蟹籽食落好有口感!
坐bar枱位置仲可以欣賞師傅燒烤的英姿🤩
重點推介:
雞皮 - 好脆口,加啲鹽花做調味,滋味不膩
燒雞軟骨 - 燒得非常香脆又有嚼勁!