2016-09-19
今日去到銅鑼灣行街找CAFÉ,竟然見到有間上樓店,上到去見到又幾靜溫書吾錯,就入左去試下,坐得都舒服而且服務不錯,坐到有餐牌午餐和主餐牌,水係薄荷葉加檸檬好新清,今次我就叫左一個面和飲品為主,大約坐左係度2個鐘都冇趕人走都OK喎!~墨西哥肉醬蕃茄闊條面…..食落去好濃墨西哥醬汁,辣辣地好香口而勁多蕃茄係度添,肉醬和闊條面吸晒醬汁好味而吾太咸,對於我黎講剛剛好,而且份量仲要吾少添….食到最後吾會成口油同冇味精。水果綠茶:森…..以為普通橙色水果茶,原來綠色為主,而且飲落去吾太濃平常水果茶好多味道,而這杯好清新感覺,濃濃青蘋果香又少少酸酸地,係天氣還在炎熱時飲落去十分舒服!~配手工包,沙律配柚子汁和意式菜湯….手工包類似豬仔包,但佢好軟身,食落去好香牛油香而好軟熟,一件實在太少吧,哈哈!~沙律新鮮配上柚子新清味不錯,湯係南瓜味,沒有出面其他地方咁杰身而保持到濃南瓜香,還有少少胡椒辣香好特別。