2025-01-25
🎀旺角。必食超爆汁滑嫩大雞腿排😍🎀🪄店名* #2派克雞排🔮地址* 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖🔮🗾分店地區🗾 旺角,荃灣,紅磡💰價錢$88 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_台灣菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵香港有很多台灣雞扒專門店 但一直沒有試過這間 今次經過時聞到香味 見到好多客人幫襯 忍唔住行入去買 小店環境簡單 有五個高台位置可以坐 但主要都係做外賣 整體感覺唔錯 唔會太過逼 🍽️食物質素🍽️呢度嘅選擇種類好多 價錢都相對便宜 真係好適合想食台灣炸物但又唔想破費嘅客人 份量方面十足 絕對可以滿足一個大胃王 每次下單之後都需要稍等大約15分鐘 因為佢哋係即點即炸確保每一份都新鮮熱辣辣對於素食者來講 呢度都有選擇 唔會令素食朋友失望~調味方面更係多款可供選擇 有海苔、梅子、麻辣、芥末、咖哩、辣味、芝士、椒鹽等等 可以隨心所欲搭配自己鍾意嘅味道👀評分💖💖💖💖💖🪄脆皮無骨雞腿排$40雞腿排係呢度一個必試嘅選擇 可以選擇雞胸或雞腿~店員建議雞腿 因為比較嫩滑多汁.我試
🪄店名* #2派克雞排
🔮地址* 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖🔮
🗾分店地區🗾 旺角,荃灣,紅磡
💰價錢$88 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
👀評分💖💖💖💖💖
🪄脆皮無骨雞腿排$40
雞腿排係呢度一個必試嘅選擇 可以選擇雞胸或雞腿~店員建議雞腿 因為比較嫩滑多汁.我試咗雞腿果然冇令我失望 份量大過手掌真係超誇張 厚度亦適中. 外皮炸得香脆 咬落去時發出清脆嘅聲音 內裡則保持住軟熟嘅口感~每一淡都充滿雞汁 味道濃郁 享受過程中唯一可惜嘅係唔可以切件 食起來稍微有啲麻煩 但又令我多咗一個理由慢慢品嘗
👀評分💖💖💖💖
🪄脆皮杏鮑菇$25
呢個杏鮑菇嘅份量比一般平時台灣小吃店大 咬落去時可以感受豐富嘅口感 外層炸得金黃 唔算太厚 整體口感恰到好處~雖然炸皮吾算太脆 但味道不錯
👀評分💖💖💖💖
🪄黃金香芋丸$22
呢個香芋丸味道就有啲特別 外面金黃酥脆 入面卻充滿芋蓉. 咬開後中間更有鹹蛋黃 甜咸相間 味道層次分明~每一粒都充滿飽足感 食完後唔會覺得油膩 反而感到滿足
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️