2022-11-12
今日想推介呢間位於旺角新開既串燒小店串燒陣,地理位置比較隱蔽,不過串燒價錢都幾親民,最適合約埋一班朋友坐低食串燒飲野,點餐紙已經分好哂唔同類別,我地每款都叫左幾款share一齊食🌟必食推介▫️燒脆脆香燒賣 ($20)▫️燒絕味雞軟骨 ($18/串; $88/6串)雞軟骨上面加左孜然粉,一次過叫夠6串唔洗爭,燒賣脆卜卜好好食🌟肉類串燒▫️燒五花腩肉串 ($28)▫️醬燒豬頸肉 ($28)▫️燒肥牛金菇卷 ($28)▫️燒雞中翼 ($24)▫️燒脆香雞皮 ($18)幾時都話燒雞翼我鐘意食,串燒又係一定會叫燒雞翼,一串兩隻雞皮燒到好香脆但雞肉依然保持嫩滑多汁,燒五花腩肉串層次分明,食落好爽口,必食脆香雞皮,脆卜卜好似食緊薯片咁🌟蔬菜類▫️燒豆卜 ($18)▫️燒甜美菠蘿 ($20)▫️燒翠玉瓜 ($18)燒菠蘿香甜多汁,翠玉瓜加埋調味料好入味,食落好juicy🌟串燒丸腸類▫️爆漿芝心丸 ($20)▫️頂級墨魚丸 ($20)▫️燒台灣腸 ($20)推介大家試下呢個爆漿芝心丸,一咬落去feel到芝士湧緊出黎,超正,墨魚丸爽口彈牙,仲食到粒粒墨魚既口感🌟炸物類▫️炸鵪鶉蛋串 ($20)雖然餐廳主打串燒,但佢地既炸物都好出色,
🌟必食推介
▫️燒脆脆香燒賣 ($20)
▫️燒絕味雞軟骨 ($18/串; $88/6串)
🌟肉類串燒
▫️燒五花腩肉串 ($28)
▫️醬燒豬頸肉 ($28)
▫️燒肥牛金菇卷 ($28)
▫️燒雞中翼 ($24)
▫️燒脆香雞皮 ($18)
🌟蔬菜類
▫️燒豆卜 ($18)
▫️燒甜美菠蘿 ($20)
▫️燒翠玉瓜 ($18)
燒菠蘿香甜多汁,翠玉瓜加埋調味料好入味,食落好juicy
🌟串燒丸腸類
▫️爆漿芝心丸 ($20)
▫️頂級墨魚丸 ($20)
▫️燒台灣腸 ($20)
🌟炸物類
▫️炸鵪鶉蛋串 ($20)
雖然餐廳主打串燒,但佢地既炸物都好出色,必試超邪惡既炸鵪鶉蛋串,外脆內軟既口感好好食
🌟特色串燒
▫️燒朱古力香蕉 ($28)
最後叫左個燒朱古力香蕉做甜品,呢餐好豐富,食得好滿足