2023-03-20 22 瀏覽
位於黑布街嘅The Ale Project我讀U嗰時就開始幫襯架喇!佢地係少爺啤旗下嘅酒吧,平日去都好多人好有氣氛,除咗手工啤仲供應多款中西fusion嘅snacks同mains,餸啤酒爽啊🤪黎得梗係一人一杯手工啤!Citrine & Embarrassador係英雄啤加入柚子釀製嘅酸IPA,幾酸幾過癮🤪 而Hop Terrace酒花街就重花香,酒味同時都重啲,自認飲得嘅真係可以一戰,我覺得幾正層次幾豐富🍺🍺😼🍟Fries 薯條 $58薯條有cajun、蒜蓉同咸蛋黃味可選,我地揀咗蒜蓉味(+$20),炒蒜粒滿佈整份薯條,有種避風塘嘅感覺,香口美味!🦑 炸魷魚圈 $78魷魚圈唔會炸得好乾身,正常發揮!🍔TAP's Smash Burger 脆邊漢堡 $108芝麻漢堡包夾住雙層本地屠宰免治牛、雙層車打芝士、酸瓜同番茄,份量十足!最正係佢嘅黑椒蛋黄醬,連埋雙層芝士一齊食味道超濃郁,高質🤤 雖然相睇落去好似唔大件,但食落絕對夠飽!🥪Toasted Gai 吐司雞 $92厚切西多上層有半溶狀嘅介央牛油,塗滿喺西多面層食甜甜地勁正,想再甜啲可以點埋附上嘅大麥麥芽糖漿添!香脆炸雞都有大件超滿足🍗🤪

🍟Fries 薯條 $58

🦑 炸魷魚圈 $78
魷魚圈唔會炸得好乾身,正常發揮!

🍔TAP's Smash Burger 脆邊漢堡 $108

🥪Toasted Gai 吐司雞 $92