2024-02-16 24 瀏覽
約左朋友一齊黎食係旺角嘅貓cafe 叫多毛,聽講勁多貓貓🐱,朋友同我都勁鐘意貓,特别過嚟試試佢😎🍝芝士蘑菇肉醬闊條麵🍝十分滋味💜 係充滿芝士同肉醬啊!外勁多汁同足料,條條闊條麵都好煙韌,口感出色,仲充滿蘑菇香氣,絕對值回票價。🥗是日沙律and餐湯🥗十分開胃💙 蔬菜新鮮脆口,仲有蕃茄仔,勁好味,食完濃濃既芝士蘑菇肉醬,再食返啲清新爽口既沙律,清走少少膩既感覺,再繼續同貓貓影相,人都醒神好多!🍝煙三文魚青醬意粉🍝煙三文魚青醬意粉🍝,一道色香味俱全嘅意大利菜🇮🇹。表面嗰塊柔軟而肉質紮實嘅煙三文魚,一咬落去既濃郁又唔會太鹹,同埋肉嘅鮮味巧妙咁滲透於每一條意粉之中。而青醬嘅製作揉合左新鮮嘅羅勒葉🌿、松子🥜、蒜蓉同Parmesan芝士🧀,研磨成香氣撲鼻嘅醬汁,同意粉緊緊相依,口感綿滑得令人難以忘懷😌。每一叉,都有驚喜🎉,青醬嘅清香與煙三文魚🐟嘅鹹味結合得天衣無縫,加上一啲啲嘅櫻桃小番茄🍅點綴,為整道菜帶來微妙嘅酸甜平衡。食落去,有種漫步於意大利乡村嘅感覺,簡直是味蕾嘅一場盛宴🎊。視覺上👀,煙三文魚捲成嘅花朵造型更係增添咗幾分優雅,而且每一件元素都係咁完美咁融合喺一齊,使得這道煙三文魚青醬意粉不單只
🍝芝士蘑菇肉醬闊條麵🍝
🥗是日沙律and餐湯🥗
🍝煙三文魚青醬意粉🍝
煙三文魚青醬意粉🍝,一道色香味俱全嘅意大利菜🇮🇹。表面嗰塊柔軟而肉質紮實嘅煙三文魚,一咬落去既濃郁又唔會太鹹,同埋肉嘅鮮味巧妙咁滲透於每一條意粉之中。而青醬嘅製作揉合左新鮮嘅羅勒葉🌿、松子🥜、蒜蓉同Parmesan芝士🧀,研磨成香氣撲鼻嘅醬汁,同意粉緊緊相依,口感綿滑得令人難以忘懷😌。每一叉,都有驚喜🎉,青醬嘅清香與煙三文魚🐟嘅鹹味結合得天衣無縫,加上一啲啲嘅櫻桃小番茄🍅點綴,為整道菜帶來微妙嘅酸甜平衡。食落去,有種漫步於意大利乡村嘅感覺,簡直是味蕾嘅一場盛宴🎊。視覺上👀,煙三文魚捲成嘅花朵造型更係增添咗幾分優雅,而且每一件元素都係咁完美咁融合喺一齊,使得這道煙三文魚青醬意粉不單只係一次普通嘅用餐體驗,而係一次難忘嘅味覺之旅🛫。

總括嚟講成間cafe好乾淨,又多可愛既貓貓,食物仲十分美味❤️,為左可愛既貓貓要再嚟!