2023-03-22 592 瀏覽
旺角出名多嘢食,今日嚟到白布街覓食,見到有一間和牛燒肉,都好似唔錯,就入嚟試吓啦見到個名和牛立燒,仲以為要企喺度,其實佢都有啲bar枱嘅位置,一坐低嘅時候店員就俾咗兩個前菜我哋食,係一個汁煮肥牛,好惹味,打開咗個胃口再睇吓個餐牌有咩食啦,見到有個極尚和牛定食,好似好吸引,就嚟試吓啦,佢有唔同嘅牛,好貼心咁樣有個牌寫低係乜嘢部位,有牛肚,牛舌同A4和牛,仲會有一個好細嘅爐比你,一放上去炸一聲好療癒仲可以加生菜,夾住啲肉,解膩又有啲營養一個set仲有飯沙律麵豉湯,作為一個lunch絕對夠食另外仲嗌咗個和牛牛涮鍋佢有一隻蛋湯底甜豉油,有唔同嘅蔬菜粉絲仲有烏冬份量好多都好飽肚另外仲嗌咗豚肉鰻魚雞腎,每樣都好新鮮好好食舖仔細細全部枱都係吧枱一個人食又得兩個人食都得,啱哂獨行俠,自己食都唔會尷尬最抵食嘅係百幾蚊又可以食到日本和牛仲有胸腹三角肋肉,出面去邊度搵性價比超高 好多立燒舖頭都係冇得坐既,但呢度可以坐,靜靜地享受一個下午都係唔錯嘅選擇

仲可以加生菜,夾住啲肉,解膩又有啲營養

一個set仲有飯沙律麵豉湯,作為一個lunch絕對夠食

另外仲嗌咗個和牛牛涮鍋

另外仲嗌咗豚肉鰻魚雞腎,每樣都好新鮮好好食

• 極尚和牛定食
  • 阿久根和牛涮鍋