2024-07-09
今日朋友叫我返大陸食串燒,我就同佢講食串燒梗係香港食啦,點解?因為香港啲肉真係大大件你會食到佢啲肉你返大陸食嗰個手指尾頭咁細粒嘅肉都唔知自己食咗啲咩係平就平,但係真係都完全冇肉味完全冇串燒嘅靈魂。我哋嗌咗三百幾蚊嘢食,朋友食完都讚嘆今次試咗新嘢水菓牛肋條HK$68呢個牛肋條肥瘦適中,燒得啱啱好唔會太韌,但係又夠牛味燒雞軟骨串(2串) HK$ 32我自己好鍾意食雞軟骨呢間嘢嘅雞軟骨係真係好正,佢會拉埋少少嘅雞肉喺啲雞肉骨隔離唔會好似其他店舖咁樣入口剩係得雞軟骨乾噌噌燒超惹味網燒魚干 HK$48呢個魚乾燒去完全係不吝嗇啲沙律醬比足我,平時我會大劈大劈咁樣去點啲沙律醬,好多時都會問職員再攞,今次我係好罕有地食淨沙律醬正正麻吉年糕燒 HK$ 22食串燒一定要食麻吉燒煙煙韌韌嘅口感燒惹味鴨舌(2串) HK$38鴨舌燒我都係第一次食,呢度先有得食,唔係間間店舖有,燒鴨舌原來係咁好食,我都係第一次食到安安秘製三重芝士撈丁 HK$54初初我仲小朋友食串燒邊度會有人食芝士撈丁㗎,佢嗌咗之後叫我試一啖差唔多成碗都係我食晒佢嘅原來呢個配搭真係好好食甜蜜脆脆糖燒 菠蘿 HK$ 29呢個菠蘿冇得輸甜到漏,好怕有
我哋嗌咗三百幾蚊嘢食,朋友食完都讚嘆
今次試咗新嘢
水菓牛肋條HK$68
呢個牛肋條肥瘦適中,燒得啱啱好唔會太韌,但係又夠牛味
燒雞軟骨串(2串) HK$ 32
燒超惹味網燒魚干 HK$48
正正麻吉年糕燒 HK$ 22
食串燒一定要食麻吉燒煙煙韌韌嘅口感
燒惹味鴨舌(2串) HK$38
安安秘製三重芝士撈丁 HK$54
甜蜜脆脆糖燒 菠蘿 HK$ 29
呢個菠蘿冇得輸甜到漏,好怕有啲燒烤啲菠蘿係會酸嘅佢甜度如果我未飽其實我係會嗌多碟
忌廉罐裝HK$ 15
BONAQUA礦泉水 HK$8