2024-04-21
📍 牛一哥韓式燒烤放題 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場1樓101-116號舖———————————————呢間燒烤放題新開冇耐,位置喺創興廣場非常方便,啱晒同朋友屋企人嚟聚會🥰 餐廳係由韓國人主理,感覺自家醃製嘅泡菜前菜味道都好地道~午市韓燒放題(💰: 168 hkd 加一;星期五六日及公眾假期前夕+$10)$200唔使包埋+1已經可以任飲任食兩個鐘!仲要係旺角旺區,都算幾抵😆 入座嘅時候餐廳已經會比一份九宮格盛盒我哋,包括咗牛仔骨、安格斯肥牛、羊仔、牛舌、豬腩肉、豬頸肉、雞翼同比目魚柳等…其餘嘅食物可以scan QR code落單,前菜熟食甜品小食就可以出去拎我自己最鍾意牛舌同埋五花腩😋 牛舌口感爽彈,五花腩肉香味都幾濃,其餘肉類就不過不失啦~飲品方面,除咗種類繁多,連酒精飲品都有包!如果想養生啲,仲有佢哋嘅自家製大麥茶同紅棗茶🍵如果想追加某啲韓式料理,就要額外付費,包括咗醬油蟹、鰻魚、生牛肉等。總括嚟講,餐廳最大賣點係價錢實惠、種類多、食材新鮮👍🏻👍🏻 同埋少有地韓燒餐廳環境幾靚,坐得舒適、夠寬敞,通風做得好唔會太大油煙,啱晒同朋友嚟一齊慢慢燒慢慢傾偈敘舊😚整體評分 (6個🐽為
旺角彌敦道601號創興廣場1樓101-116號舖
———————————————
午市韓燒放題
整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽