呢間餐廳喺工作地點附近,今日放工,喺無約定嘅情況之下就同同事行左過黎醫肚。👯👯呢度一共有兩層,今次待應安排左我地上2樓。一坐低,我地3個女仔由於太肚餓嘅關係我地好快就選左2人餐,只係$188蚊就有齊酥皮湯,沙津,蒜蓉焗青口,深海魚柳,鐵板西冷牛扒,最後我地仲加左個日式鐵板烏冬,都只係加多$48。😍最開心嘅係,跟餐只需加$2,就可以轉飲平時只有唱k先會飲到嘅雜果賓治,都幾得意!😊講下啲野食:1.酥皮湯(有啲失望,因為無晒酥皮,所以轉左多士,希望下次可以試到)多士尚可以嘅,夠牛油,抵讚2.沙律蔬菜新鮮,又唔會太多沙律醬,幾好3.蒜蓉焗青口❤️侍應一放喺我面前已經聞到好香嘅蒜蓉味,青口入面頭嘅蒜蓉焗得啱啱好,少少焦黃,成個青口連蒜蓉放入口整體都係好夾4.深海魚柳炸魚配薯條,不過不失,正常質素5.鐵板西冷牛扒西冷好軟熟,值得一讚嘅係,雖然配薯菜,但係薯條點左汁,都依然保持脆卜卜,好惹味6.日式鐵板烏冬❤️成晚最有驚喜嘅一個烏冬,炒過嘅烏都已經完完全全入晒味,但又唔會太過油膩,鐵板上呢個做法個人真係好鍾意,成個鳥冬好有鑊氣我想講,以旺角黎講,呢間餐廳真係超值,茶餐廳嘅價錢,有心思嘅菜色!地點方便得來

呢度一共有兩層,今次待應安排左我地上2樓。

講下啲野食:
多士尚可以嘅,夠牛油,抵讚
2.沙律
蔬菜新鮮,又唔會太多沙律醬,幾好
3.蒜蓉焗青口❤️
4.深海魚柳
炸魚配薯條,不過不失,正常質素
5.鐵板西冷牛扒
6.日式鐵板烏冬❤️

地點方便得來又唔會太多人等位,好難得可以喺旺角區嘅西餐廳坐低,埋單都只係90蚊一個人。
我地食完餐飯,繼續坐低傾下計。。待應都無黑面無趕我地走,見到其他枱有幾枱人仲有叫啤酒坐喺度傾下計,咁嘅價錢,喺旺角,約朋友平平地食餐飯,傾下計,真係一流!😁😁😁
2015-10-15
  • 日式鐵板烏冬