2017-05-08
2070 瀏覽
去朗豪坊行完街, 想搵個地方舒舒服服咁食餐飯, 同朋友傾計, 行下行下見到Amour Corner裝潢幾有格調, 睇過二人餐的餐牌, 有齊頭盤、湯、沙律、主菜、甜品、咖啡或菜, 一於就呢間啦! 入座後, 店員介紹Seafood Platter -$228 ⬅️ 好抵食呀! 法國N4珍珠生蠔 - 4隻牡丹蝦 - 2蝦鮑魚 - 2隻藍青口 - 2隻最鍾意食牡丹蝦, 夠甜又大隻經典二人晚餐 - $328🍴頭盤 - 3選2 青蘋果鵝肝多士 ➕ 巴馬火腿蜜瓜➡️ 將鵝肝多士和青蘋果🍏分開食, 食完鵝肝多士才食青蘋果...感覺會更清新➡️ 巴馬火腿蜜瓜, Parma Ham配蜜瓜無講點都係好吸引🍴湯 - 南瓜湯 & 沙律 - 傳統凱薩沙律🍴主菜 - 8選2烤澳洲牛柳扒 ➕法式慢煮鴨胸配砵酒汁➡️ 烤澳洲牛柳扒 (Medium) , 牛柳表面烤得好靚, 內裡就係鮮嫩的粉紅色, 飲質夠軟稔➡️ 法式慢煮鴨胸配砵酒汁, 跟平日常吃的 煙鴨胸, 無論味道、口感都有所不同, 味道唔會死咸, 可以吃出鴨本來的香味, 而且肉質較軟身🍴甜品意式奶凍配Dreyer's雪糕
法國N4珍珠生蠔 - 4隻
牡丹蝦 - 2蝦
鮑魚 - 2隻
藍青口 - 2隻
最鍾意食牡丹蝦, 夠甜又大隻
經典二人晚餐 - $328
🍴頭盤 - 3選2