2023-10-06
唔食得辣嘅我都食到上癮嘅香鍋😂 想食川菜,旺角就有一間正宗又抵食嘅! 基本上冇乜一碟過百嘅川菜,仲要份量又多,大件夾抵食🤪香辣小辣香鍋: 雞翼,蓮藕,薯仔片,豬頸肉 $84只要揀4個餸就會包一碗白飯🍚 入面仲有啲炸黃豆粒粒增加口感🤓 全部材料都有炸過先炒,所以食落超香口🤤 雞翼係極推薦,單邊雞翼食落方便再加上脆香嘅外皮💯 薯仔片炸完後食落似食緊厚身嘅薯片,外脆內軟好出色😍 蓮藕比起其他餸就更痴到啲調味料,每啖食落都係唔健康係勁勁勁好食😝 豬頸肉不過不失,份量好多,食極都仲有😂水煮牛肉 $88呢款都有包白飯🍚 今次揀咗小辣🌶️ 入面有嫩牛肉,芽菜,寬粉,青瓜🥒 牛肉嘅份量比得好慷慨,牛肉嫩滑入味😎 再加埋芽菜青瓜食落就更清新健康啦👍🏻
香辣小辣香鍋: 雞翼,蓮藕,薯仔片,豬頸肉 $84
水煮牛肉 $88