2021-12-24
台式茶飲店喺香港都大行其道咗好耐~想試吓啲清新健康嘅選擇?🤔有🙋🏼♀️!太子呢間馬來西亞過江龍七號冰室就岩哂,佢地嘅主打酸奶/乳酪飲品,有豐富益生菌,健康又好味~有多款不同系列,最吸引我😍嘅就係水果系列~係用新鮮水果打成~👍🏻店員推介下,試咗牛油果酸奶,半糖!$42 啖啖都飲到粒粒牛油果,甜度剛好,好fresh好清新另一吸引嘅係 營養享瘦乳酪盒子今次揀咗 堅果乳酪 $46賣相超鮮艷搶眼😎底層係幼滑嘅乳酪加埋燕麥,有啲咬口!上層有提子乾、腰果杏仁等堅果,可以選擇兩款水果,我揀咗芒果同火龍果😋 買咗返去做飯後甜品(其實唔係好甜)一流👍🏻見佢哋仲有其他奶蓋水果茶、牛奶系列,酸奶除咗水果,仲可以配紫米、紅豆、燕麥等等,非常多選擇~睇嚟之後一定要再試!仲有個靚靚打卡位
另一吸引嘅係 營養享瘦乳酪盒子
今次揀咗 堅果乳酪 $46