2023-03-18
🌶️🌶️🌶️四川菜酸菜魚,一諗起都想食,係旺角都有好幾間選擇,間唔中想食辣野都會簡今次介紹依間鋪頭唔算大,所以坐得比較逼硤,而且坐位唔算多,建議先訂位必食懶鍋酸菜魚($238)紅紅既辣椒,加埋香料花瓣、雪白既魚片,淨係睇顏色已經夠哂吸引,入面仲有大豆芽、寬粉、萵荀,好足料好豐富,味道酸酸辣辣,唔會太咸,愈食愈想食泡椒雞煲(半份$218)成個鍋好香好惹味,雞件份量算多,唔會話切到好細,肉質好嫩好滑唔會鞋,入面除左有洋蔥、乾蔥等基本食材外,意外地搵到豆卜,豆卜吸哂所有醬汁精華好好味雖然叫左BB辣、但辣味已經好足夠,可能會預左大家會加湯打邊爐,如果唔食得辣既朋友,要有心理準備先好試香油海蜇($45)好有麻油味,好爽口,食下辣野再食海蜇,令到海蜇食落口都有少少辣辣地,個人覺得甘樣反而仲好食麻辣豬耳($58)豬耳切得算幼細,唔會話一大舊同多肥肉,豬耳爽口彈牙,辣味十足
鋪頭唔算大,所以坐得比較逼硤,而且坐位唔算多,建議先訂位
必食懶鍋酸菜魚($238)
泡椒雞煲(半份$218)
香油海蜇($45)
麻辣豬耳($58)