2020-07-04 32 瀏覽
今次來到了位於朗豪坊附近的Ya! Ya! Ya! Burger & Bar,和朋友食飯飲野傾偈。餐廳除了主打的漢堡外,亦有牛扒、龍蝦等選擇。飲品方面提供各式啤酒、蘋果酒和紅白酒,亦有無酒精類的飲品。我們點了份邪惡芝士雙層安格斯牛肉漢堡,泰式鳳爪煙三文魚沙律。另外見有新鮮空運生蠔當然唔錯過,點了3隻日本宮城生蠔。生蠔非常新鮮,蠔身大隻,飽滿多汁,入口嫩滑鮮甜,海水味濃。漢堡大大份有三層芝士、菠蘿、蕃茄等配料,兩層安格斯牛肉,煎得非常香,而且充滿肉汁,肉質仍然保持嫩身。更配有香口薯角,非常有滿足感。飲品方面我們點了薄荷檸檬茉莉花茶和檸檬百香果梳打。兩杯都非常有特色。原來餐廳還提供卡拉OK包房,有大電視和雷射燈等設備,下次一定要約多幾個朋友一齊玩。

另外見有新鮮空運生蠔當然唔錯過,點了3隻日本宮城生蠔。
生蠔非常新鮮,蠔身大隻,飽滿多汁,入口嫩滑鮮甜,海水味濃。