2023-09-19
朋友介紹我去咗旺角新開嘅居酒居「八居酒屋」,餐廳主打壽司同刺身,價錢親民,原來佢地之前係天文臺道8號居酒屋,而家去食野仲可以玩夾波波遊戲,獎品有清酒、小食同figure公仔,可惜我今晚夾唔中🥲下次黎一定要夾中💪🏻💪🏻💪🏻汁燒牛肉定食套餐包括茶碗蒸、雜菜沙律、麵豉湯、前菜推介👍🏻每個套餐到配有新鮮爽脆嘅沙律菜同滑溜嘅蒸蛋,牛肉鮮嫩有肉味,加入本菇去烹調,令濃郁香甜嘅醬汁充滿菇香,味道甜中帶咸,配上日本米最適合不過豚肉生薑燒定食薄切豚肉片加入大量洋蔥經烹調後洋蔥軟稔入味,充分吸收醬汁濃郁嘅味道,洋蔥嘅清甜與生薑微辣嘅味道完美結合,又係非常下飯的一道日式料理仙台厚燒牛舌招牌菜👍🏻鍾意食牛舌之人必點,一定要試呀,牛舌爽口彈牙內裡軟稔又juicy,外面燒得微微焦香,點上黃芥末prefect match,一啖一粒食唔停口吖🉐明太子玉子燒一上枱熱辣辣香噴噴,明太子咸香嘅味道配上軟滑嘅玉子,入口軟綿濃香,非常好食👍🏻日式唐揚炸雞炸雞外脆內軟,雞肉仲好juicy忌廉蟹肉薯餅一啖咬落就食到creamy嘅忌廉,要小心辣親口🤭薯餅炸得酥脆金黃,外脆內軟,正白桃乳酸梳打日本青檸梳打食日本野一定要點返杯果汁梳打,
汁燒牛肉定食
套餐包括茶碗蒸、雜菜沙律、麵豉湯、前菜
豚肉生薑燒定食
仙台厚燒牛舌
明太子玉子燒
一上枱熱辣辣香噴噴,明太子咸香嘅味道配上軟
滑嘅玉子,入口軟綿濃香,非常好食👍🏻
日式唐揚炸雞
炸雞外脆內軟,雞肉仲好juicy
忌廉蟹肉薯餅
白桃乳酸梳打
日本青檸梳打
食日本野一定要點返杯果汁梳打,仲飲到粒粒果肉,酸酸地甜甜地再加上梳打,清新又解渴
📍八居酒屋 (旺角新城) (旺角)
旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓
人均消費:$300-350