2024-10-17
係旺角搵間想食酸菜魚或雞煲都幾多種類,有一間位於麥花臣場館對面嘅捌壹壹我覺得都係幾值得推薦嘅餐廳。價錢合理而且味道都幾唔錯,大份又不失滋味,絕對係一個好選擇 🌟川式大盤雞 $238🌟見到餐牌呢個川式大盤雞已經好想試,非常大份而且價錢吸引。首先雞件肉質都頗為嫩滑,每件都算大舊,我地叫左bb辣味道都夠濃郁,少少辣辣調下味幾唔錯。其次材料豐富,有經煎過嘅薯仔、蕃茄、紫洋蔥及芹菜,特別值得讚嘅係薯仔係煎香再索晒雞煲汁嘅精華,食落更加有層次 🌟蔥爆牛肉 $98🌟牛肉幾嫩清,食落有咬勁唔會好難嚼開,少筋位,索晒生抽及蠔油味,夠惹味。大蔥唔會辣,反而去左牛肉嘅油膩感,令人食完又想再食 🌟少爺炒飯 $88🌟類似揚州炒飯嘅做法,有三色豆、蝦仁、蛋及午餐肉粒,飯底粒粒分別,幾有鑊氣 🌟炸三鮮餃 $38🌟三鮮餃入面有豬肉,炸過之後外表金黃,咬落酥脆,入面仲keep到少少肉汁,另外有d高麗菜配搭有爽脆感,唔錯
🌟川式大盤雞 $238🌟
🌟蔥爆牛肉 $98🌟