2023-12-27
其實除左港女cafe之外,雞煲半鍋都係我麻甩一面既最愛,聽朋友講呢間火鍋放題竟然有手切牛肉,啱晒我個肉食獸嘅老公,而且依度採用懷舊香港風裝修,都好適合打下卡,所以放工就去快閃we time一下。CEO套餐 ($398)包雞煲,四款手切牛肉!仲有一西班牙黑毛豬肉同埋3款特飲任叫另加$68 可享特色酒精飲品放題🔹招牌麻辣雞煲服務員熱情地介紹,根據我嘅食辣程度介紹咗我食微辣,啱啱好有辣味又唔會太搶重點雞煲仲有豆卜豬皮同豬肚,超級入味我瘋狂吸入左廿舊。🔹招牌沙嗲湯底火鍋+麻辣蕃茄打邊爐都食到正宗沙嗲湯,好香花生味,而且好濃郁,用佢打邊爐,帶出食物本身既鮮甜。🔹手切牛肉安格斯三角肩肉:好新鮮,重牛味,口感比較靭牛板腱:最重肉味,岩食得濃味人士極上牛小排:推介,好淋易入口,多食不會膩極品封門柳:屬於有趙頭啲,第二推介另外仲有超過30款火鍋配料可以任叫任食,樣樣都新鮮好味,個人建議大家先點大量鴨血放入沙嗲湯底,臨尾先食真係超級正。🔹特飲和芋圓放題打邊爐都有荔枝梳打,巨峰提子梳打,青蘋果特飲,最啱打邊爐可以瘋狂嗌唔使睇住個荷包;臨尾仲有芋圓甜品埋齋,今餐又捧住個肚落樓梯了。
CEO套餐 ($398)
包雞煲,四款手切牛肉!
仲有一西班牙黑毛豬肉
同埋3款特飲任叫
另加$68 可享特色酒精飲品放題
🔹招牌麻辣雞煲
服務員熱情地介紹,根據我嘅食辣程度
介紹咗我食微辣,啱啱好有辣味又唔會太搶
重點雞煲仲有豆卜豬皮同豬肚,超級入味
我瘋狂吸入左廿舊。
🔹招牌沙嗲湯底火鍋+麻辣蕃茄
打邊爐都食到正宗沙嗲湯,好香花生味,
而且好濃郁,用佢打邊爐,帶出食物本身既鮮甜。
🔹手切牛肉
安格斯三角肩肉:好新鮮,重牛味,口感比較靭
牛板腱:最重肉味,岩食得濃味人士
極上牛小排:推介,好淋易入口,多食不會膩
極品封門柳:屬於有趙頭啲,第二推介
🔹特飲和芋圓